HTML

anee

anee.baba naplója - kis [..] lenni néha napján ... főleg ha LAN szervezésről vanik szó ... amúgy egy néha elveszett, úszok az árral nagyon boldog és jólérzi itthon magát vörös macska/démon ... kitudja miért jó németül beszélni egész nap?

Utolsó kommentek

Címkék

2008 (1) addict (20) american football (1) antiwork (2) becup (2) birthday (1) blog (1) bones (2) cat (1) chocolat (1) christmas (3) cirque de soleil (1) dance (2) deviant (2) dream (1) easter (1) életmód (1) family (24) feather (1) flikr (19) fontaine (1) friends (23) fun (29) gb (1) geek (1) gps (1) gym (1) hellokitty (1) hobbi (1) ikea (1) kinez (2) lan (19) last me (1) living (24) love (1) me (75) mobile (2) modding (18) money (2) music/film (21) net (1) netgames (7) news (25) nfl (1) obi (1) party (3) pf (2) pgcc (30) phone (1) photos (1) photoshop (2) puzzle (1) snow (1) source (1) storytelling (2) subrosa (7) sun (1) superbowl (1) t (1) test (3) top 9 (4) trafik (1) us (1) video (1) webfetti (1) wedding (2) work (37) youtube (5) Címkefelhő

Ismét jelentkezünk visszatérõ dokumentációs hírmûsorunkkal

2007.11.24. 17:59 :: anee

Ezúttal a „netnélküliség” hatását mutatjuk be olyan embereken, akik hozzá vannak szokva, hogy napi minimum 6, de inkább több órát számítógép és internet elõtt üljenek.

A tesztalanyok élete nehéz, hiszen megszokott rutinjukból kiszakítva kénytelenek más elfoglaltság után nézni. Ehhez segítõleg hozzájárul a költözés, hiszen minden szabadnapra jut valami szerelni való, ha nem a saját lakásukban, akkor a család másik tagjánál, esetleg otthoni pakolásra vannak kárhoztatva.

Ha mégis hazaérnek munka után jobb híján igénybe veszik, az amúgy is felgyülemlett és hõn szeretett sorozatok régebbi darabjait, majd kellemesen nosztalgiáznak a takaró alatt a kanapén egy pohár kakaó társaságában. A munka természetesen azért tesztalanyainkat sem kerüli el, így az alvásigény megnövekszik hét közben, amit kevesebb szabadidõ jellemez, viszont késõi hazaéréseket, gyors vacsorázásokat, sebtiben elvégzett házimunkát és nagy horkolásokat von maga után.

A teszteredményeket árnyalja, hogy a kevésbé függõ személynek van lehetõsége a munkahelyén internetezni, míg a régebben sokkal többet gép elõtt ülõ személynek szinte semmilyen lehetõsége nincs erre. A hírolvasás hiánya és a mindennapokat megkönnyítõ kisseb tevékenységek mindkettõjüknek nagyon hiányoznak, de azért megoldják telefonon amire nagyon szükség van, a többit pedig elintézik net kávézóból, vagy ismerõsök gépeirõl.

Emellett a konstans stressz is terheli mai részünk szereplõit, hiszen az információs telefon folyamatos hívogatása a beszerelés állapota után érdeklõdve nem a legkellemesebb feladat, pláne, ha figyelembe vesszük a vonal másik végén ülõ személyek mélyen lesújtó válaszait. Holott az elsõ akadályt az adminisztrációval és a másodikat a modem beszerelésével nagyon jól vették mindketten, hamar megvolt a beszerzés és a beszerelés is önerõbõl.

Meglepõ felfedezéseket is lehet tenni a nagy pakolások közepette, mennyit is érnek az embernek a régi elrakott dolgai, mire van és mire nincs szüksége. Valamint mennyit ér az életem, ha belefér 2 papírdobozba?

És mi a tanulság:

Így is lehet élni, de nem mindenkinek éri meg. Sok mindenrõl lemarad az ember, de pillanatok alatt át lehet állni, ha kényszerítve vagy rá. Ha van mit csinálnod helyette és nem vagy hulla teljesen, akkor nagyon is jó tud lenni.

Köszönjük, hogy ma is minket választottak. Viszont látásra a következõ adásban.

3 komment

Címkék: net us me t living storytelling

A bejegyzés trackback címe:

https://anee.blog.hu/api/trackback/id/tr36240470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peza · http://peza.blog.hu 2007.12.01. 18:43:06

IGEN... IGEN... IGEN...

Rolam van szo... az elvonasi tuneteknek mar koros mellekhatasai is vannak, amit senkivel nem szeretnek megosztani...

INTERNETET AKAROK... ez az uj szlogenem...

INTERNETET AKAROK...
INTERNETET AK...
INTERNET...
INTE...
I...

----------------------------------------

Egy volt fuggo utolso szavait hallotak...

Starbuck · http://starbuck.freeblog.hu 2007.12.03. 12:43:32

Anne, van ket sorozat otletem neked:
ugymint Jack es Bobby, ami sajnos csak egy szezont ert meg, es Bones, ami jo alternativa krimiben.

Chris
süti beállítások módosítása